söndag 12 december 2010

Ebbabarnet i krubban

Idag har det varit södagsskoljulfest i Pingstkyrkan. En av söndagskolefröknarna, Petra, kom på att vi har ju tre givna att spela Josef, Maria och Jesus. Så idag har Josef, Maria(nne) och Ebba varit "Jesusfamiljen", Ebba skötte sig utmärk - hon sov igenom hela föreställningen och vaknade precis när vi skulle ställa oss upp och bli applåderade:) Kanske kommer det en bild senare, för jag glömde tyvärr kameran hemma.

...tänker på Jesusbarnet som fick massa fina gåvor och så tänker jag på min lilla Ebba...det kanske inte är herdar och visemän som kommer, men de kommer istället vänner och släkt från alla håll och ger henne fina gåvor. Igår var Kent och Karin Ståhl här och skämde bort henne och idag var Sampo och Gun Olofsson här.
Hon får så mycket värme och kärlek överallt. I kyrkan kan vi alltid sitta och slappna av för det finns alltid någon famn som vill hålla henne.

Men nu vill Ebba att vi byter fokus från substantiv till verb av ordet krubba. Ha det gott!

3 kommentarer:

Blogger Dorthy sa...

Inte illa av lilla Ebbabarnet att under sina första levnadsveckor redan hunnit med två söndagsskolfester och nu dessutom fått medverka! Vad månne bliva av detta barn????

12 december, 2010 22:09  
Anonymous Anonym sa...

Av detta barn blir det en social sådan. Härligt att hon inte är rädd för andra. Tänk att gammelmormor är vaken när klockan är över 22:00?! Det du Ebba. Du förstår, gammelmormor och gammelmorfar är trötta på kvällen. De behöver mer skönhetssömn än vi andra. Kram gammelmoster som också behöver mkt sömn.

13 december, 2010 10:05  
Blogger Familjen Persson sa...

:) Det är så kul att läsa era kommentarer.
Hoppas verkligen att Ebba blir social...tyvärr har hon visat en del tendens till mammighet, men hon är ju så liten än så det kan väl hinna gå över!?!
Imponerande att ni båda var vakna så sent. Vi gick och la oss efter detta inlägg:)

13 december, 2010 12:31  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida